Luxe Villa Verhuur | Villa Royale Curacao

ACTIVITEITEN

Curaçao is een waar eilandparadijs. Haar rijke historie resulteerde in een zeer kleurrijke, vriendelijke bevolking, prachtige koloniale architectuur en een levendige stad. Maar kom ook genieten van de prachtige azuurblauwe zee, heerlijk eten, lekker winkelen, museums, een bruisend uitgaansleven en natuurlijk een keur aan avontuurlijke en sportieve activiteiten. Een balletje golf slaan, scuba diven, of een dagje hiken in de wilde natuur? Of liever een ontspannende spa dag, of de lokale bevolking ontmoeten en een typisch Curaçaose stoofschotel eten? Alles kan, want Curaçao heeft voor elk wat wils!

KINDEREN

Buiten de prachtige stranden en het buitenleven wat heerlijk is voor de kinderen zijn er ook leuke excursies te doen: Dolphin academy, mountainbiken, struisvogelfarm, beach volleybal, jet skiën en nog veel meer.

RONDJE EILAND

Als u een auto heeft gehuurd is het zeker de moeite waard om richting Westpunt te rijden. Daar vind u onder andere de mooie stranden Grote en Kleine Knip, Boca Tabla en het Christoffelpark. Lunchen kunt u bij Landhuis Daniel, Sol Food of Kura Hulanda Resort.

EILANDTOURS

Met Petertrips kunt u georganiseerde eiland tours maken waarbij een groot aantal hoogtepunten worden aangedaan o.a.: Oostkant: Punda, Likeurfabriek, Scharloo en het Spaanse Water. Westkant: Boca Tabla, Knip Beach, Zoutpannen van Jan Kok.
T. +5999 465 2703
booking@petertrips.com
www.petertrips.com

PIETERMAAI

Pietermaai is een historische Caribische stadswijk in opkomst, waar karakteristieke monumenten in oude glorie hersteld zijn, waar artiesten, studenten en vooruitstrevende ondernemers het straatbeeld bepalen en waar gegeten, gedronken, gedanst en genoten wordt. Pietermaai is zowel heerlijk laid-back als verrassend dynamisch.Hier ontmoet u de locals en avonturiers, de levensgenieters en excentriekelingen. Hier ziet u de bankdirecteur naast de autowasser aan de bar zitten, terwijl Cubaanse sigarenrook opstijgt op de klanken van jazz, soul en salsa. Hier leeft Curaçao ten volste, in een sfeer van romantiek, historie en het verlangen naar nieuwe ontdekkingen.
www.pietermaaidisctrict.com

PUNDA/OTROBANDA

Punda is de stad van Curacao, er zijn wat winkeltjes en terrasjes. Als u over de pondjesbrug naar Otrobanda loopt heeft u aan de linkerzijde het Riffort hier zijn ook wat winkels en restaurants.
Let op: sommige winkels zijn ongeveer van 12:00 tot 14:00 gesloten.

KLEIN CURACAO

Per boot kunt u naar Klein Curacao om daar te genieten van de prachtige omgeving en de onderwater wereld. De boot Mermaid vertrekt vanaf de Caracasbaaiweg. U kunt telefonisch of via internet reserveren. Ook hebben ze een gratis ophaalservice.
T. +5999 590 1530
info@mermaidboattrips.com
www.mermaidboattrips.com

BOOT HUREN

Huur voor een paar uur een motor- of zeilboot bij Pro Sail en vaar heerlijk over het Spaanse water. U vindt Pro Sail bij restaurant Boathouse.
T. +5999 565 6070
info@prosailcuracao.com
www.prosailcuracao.com

DOLPHIN ACADEMY

Natuurlijk mag een duik met dolfijnen niet ontbreken! Bij Dolphin Academy kunt u met deze prachtige dieren zwemmen, die behoren tot de natuurlijke fauna van Curaçao; een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!
Zeker tijdens de schoolvakanties adviseren wij u om alvast vanuit thuis een reservering te maken via de website.
T. +5999 465 8900
info@dolphin-academy.com
www.dolphin-academy.com

SHETA BOKA NATIONAL PARK

Laat u verrassen door Curaçao’s uitzonderlijke landschap. In het westelijk deel van het eiland vindt u een natuurpark zoals u nooit eerder heeft gezien. De ruwe zee sleet aan de noordkust zeven inhammen uit en liet grotten, natuurlijke bruggen en wilde stranden achter. Bereikbaar via hiking trails of met de auto.
T. +5999 864 0444
Facebook: Shete Boka

MOUNTAIN BIKEN

Ontdek Curaçao op een hele andere manier. Wannabike.com biedt prachtige tours die u naar plaatsen brengt waar u normaal nooit zou komen. Ze hebben ook een speciale Kids Club. Je vindt ze op de Caracabaaiweg #231.
T. +5999 527 3720
info@wannabike.com
www.wannabike.com

STRUISVOGELBOERDERIJ

De Curaçaose Struisvogelkwekerij is een van de grootste in het Caribische gebied. Hier komt u te weten hoe struisvogels leven en broeden. U kunt zelf rondkijken op de boerderij met de meer dan 600 vogels, maar u kunt ook een rondleiding krijgen met uitleg over deze wonderlijke loopvogels. Zambezi, het eigen restaurant van de kwekerij, serveert Afrikaans georiënteerde maaltijden, met uiteraard ook struisvogelvlees, en Zuid-Afrikaanse wijnen en likeuren.
Weg naar Santa Catharina
T: +5999 7472777
info@curacaoostrichfarm.com
www.curacaoostrichfarm.com

BLUE SKIES HELICOPTERS

Onze mooie Jetranger kan 4 passagiers meenemen en vliegt je door de Blue Skies van de Caribbean. Deze once in a lifetime ervaring is uniek en maakt je vakantie perfect. Vergeet niet om je camera mee te nemen!
Motetwerf z/n (Otrobanda)
T: +5999 461 0466
fly@blueskieshelicopters.com
www.blueskieshelicopters.com

Voor meer activiteiten, bezienswaardigheden en tours kijk op www.guideandgo.com, www.curacao.com of www.curacaotogo.com